Sektöre Hizmeti Geçenler

M.Nafiz MARAŞ

Nafiz Maraş
Mühendis Kimya
- Kimya Y. Mühendisi
Galvanoteknik Kitabı yazarıdır.

Ayrancı San. Sit. Yaşar Doğu Sok. No:4 Kat:3 Bayrampaşa / İSTANBUL
Tel: (0212) 577 26 66  Faks: (0212) 544 74 72
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

1936 senesi Ocak ayı 25' inci gününde Aydın ili Koçarlı kazası Dedeköy' de doğdu. Babası Mehmet Bey, annesi Huriye Hanım' dır. Her ikisi de Koçarlı kazasının sayılı ailelerindendir. Dört kardeşin en küçüğü olarak ilkokulu Dedeköy' de bitirip, orta-lise tahsilini Aydın Lisesi' nde yatılı olarak tamamladı. 1955-1956 senesinde İstanbul Üniversitesi Kimya Yüksek Bölümü' ne girdi. 1962 senesinde lisans bölümünü bitirip Yedek Subay olarak askerliğini tamamladı. Askerlik dönüşü tek dersi olan Elektrokimya' yı verip Yüksek Mühendis olarak diploma aldı. 1963 senesi askerliği sırasında Nesrin Maraş ile evlendi. 1965-1969 seneleri arasında Cihan Adi Kom. Şti., Grundig Radyo-Televizyon Fabrikası' nda laboratuvar şefi - fabrika müdür yardımcılığı görevlerinde bulundu. 1969 yılında kendi özel işi olan Tim Koll. Şti.' ni kurdu.

1984 yılında kendi şahsına ait Mühendis Kimya firmasını kurmuş olup, halen Mühendis Kimya firması tarafından Alman SG Galvano Bedarf lisansı altında metal kaplamacılıkta kullanılan bilimum kimyevi maddeleri üretip satmaktadır.

Yayınlamış olduğu "Galvanoteknik" kitabı ile galvanoteknik sanayiinin bilgilenmesine katkıda bulunan, bütün teknik bilgilerini sektörden esirgemeyen Sayın M. Nafiz Maraş Bey' e tüm galvanoteknik sanayii mensupları adına şükranlarımı sunarım.  
Gültekin Yıldırım